Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Yasuo

saints

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gdy wszedł Yasuo uważałem że jest słaby i łatwo go pokonać. Jednak teraz grając refferale sobie zauważyłem że jest on całkiem mocny grając przecwiko niemu. Grałem nim pierwszy raz i nawet mi się spodobał. Chciał bym was spytać co o nim myślicie. Jak go budujecie? Co maksować, czy warto go kupić.

Opublikowano

Każda postać jest mocna.

Jaką se myszke kupić? Mam obecnie z logitecha, żeby była z kablem USB, tak do 120zł. Kształ jak najzywklejszy, żeby to nie był"kloc" z 120 guzikami dodatkowymi. Pisać PW lub na statusie profilu. Pozdrawiam

Opublikowano

Według mnie jest to bardzo mocny champ ale za to strasznie papierowy.

Grając Lee sinem mając item na jungle i 2 potki rozwaliłem go na solo na 6lvlu,

on też miał 6lvl i latarnie wriggla także pozdro.

Jeśli o mnie chodzi to na ten moment bym go nie kupił.

Opublikowano

Zdecydowanie najtrudniejsza postać w grze, wymaga bardzo dopasowanego buildu (offtank) i umiejętności trafiania oraz szybkiej reakcji. Przyznać jednak trzeba, iż potrzebuje on w drużynie kogoś z podrzuceniem, np. Orianna.

Opublikowano

@ roonek1

Mam inne zdanie. Grając nim na midzie przeważnie wygrywałem , miażdzy magów. W dodatku jeżeli w teamie jest ktoś podrzuceniem typu Malphite ,Zyra czy Aatrox to jest duża szansa na wygranie team fighta. Jeżeli chodzi o maksowanie to Q-E-W a w buildzie to 2 itemy na kryta wystarczą, (Statik i ostrze nieskończoności) , Q ma CD z prędkością ataku więc myśle ,że botrk się przyda. Buty to zależnie od przeciwników, może się przydać także Hydra i jakiś item pod obrone co daje HP.

Postać wydaje się trudna na początek, ale to zależy od twojego stylu gry, u niego jest coś taki zabójca, szybko można zabić tak ,że przeciwnik nie będzie się tego spodziewać. Do tego bardzo łatwo i przyjemnie się nim farmi. Ta postać wymaga jednak opanowania i odpowiedniego stylu gry, Bez smartcastów raczej ciężko by było. Ma on też ciężko z postaciami walczącymi wręcz myślę ,żeOlaf,Riven,Renekton spokojnie sobie z nim poradzą. Sprawdza się ta pasywka co podwaja kryty i tarcza która blokuje obijanie przez przeciwnika na lini.

Czy warto go kupić ? Z pewnością tak jeżeli lubisz postacie tego typu, lecz jego opanowanie może zająć kilka gier

Lol

Opublikowano

Masz rację autorze tematu. Wygrywasz na low bobów i piszesz jaki to on mocny nie jest. BEZSENS

Ma on strasznie sytuacyjnego ulta i jeśli przeciwnicy myślą to będzie mu ciężko go użyć. Mechanika postaci wymaga budowania krytów (zazwyczaj w early), co jest łatwe do wykorzystania. Pure late game i bez sojusznika z konck upem ciężki do ugrania, LECZ jeśli uda mu się złapać adc/mida/więcej osób na ulta, dostaje strasznego kopa do dmg i tanky postacie my nie straszne.

Jak to riot gdzieś tam powiedział: mieli zamiar stworzenia strasznie snowballowej postaci i im się to udało. IMO powinien dostać buffa na Q, bo przegrywa nawet z nasusem w early

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Opublikowano

Jest to najlepsza postac w lolu bieze wszystkich na 2 q ma tarcze co pare sekund itp.

Jak nim gralem poprostu wbilem sie 2vs5 i pentakill.

Jak dla mnie to powinni go usunac z lola.

Opublikowano

Jest to najlepsza postac w lolu bieze wszystkich na 2 q ma tarcze co pare sekund itp.

Jak nim gralem poprostu wbilem sie 2vs5 i pentakill.

Jak dla mnie to powinni go usunac z lola.

Żałujesz penty czy jak?

@topic

Postać to typowy champion pod full ad, coś jak Master Yi - wbij się w TF, ubij kilku i wygraj grę. IMO ogarnięcie go wymaga kilka gier.

Opublikowano

Zdodgujesz jego tornado czy co to i już nie żyje...

Np zedem, on puszcza te tornado, ty ulta i rip yasuo ;)

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

Ja go kupiłem wraz ze skinem na ślepo, ale to był dobry strzał. Fakt, jest papierowaty ale bardzo mocny. Podoba mi się jego mechanika i system escape. Dobry na lini by był z Malphitem, Alistarem, Janną itp. Według mnie champion OP

xh56.png

Opublikowano

Zdodgujesz jego tornado czy co to i już nie żyje...

Np zedem, on puszcza te tornado, ty ulta i rip yasuo ;)

Tell me more about your silver.

A co z jego dashem? Można użyć go do łatwego dodgowania większości skillshotów, + ścianka blokuje prawie wszystkie. Zed nie ma szans z yasuo jeśli w early się nie nafeeduje ;)

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

Grałem Yasuo na midzie, midlane 100% win, chyba że w enemy masz rammusa, to będziesz usless. Yasuo nadaje się na squishy targety na mida, coś typu gragas, ziggs.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Ja jakoś nie poczułem pierdolnięcia z jego storny. Na full buildzie niby coś tam robi, ale ja jakoś nie widzę tego DMG.

Opublikowano

yasuo jest dobrym champem (gram nim odkąd wyszedł).Jako 1 item potrzebna mu jest hydra (krwiopijec też nie jest zły).

Yasuo wymaga od gracza refleksu np. jego tarcza z W czy trafianie z Q.2 item to statik, gdy już mamy statika jest lepiej ponieważ mamy kryty.

3 item polecałbym coś tankowatego np. omen randuina, plemienna zbroje czy nawet słoneczną pelerynkę.

4 Item to już ostrze nieskończoności. 5 i 6 Item dobieramy w zaleznosci czego nam potrzeba, ja zwykle składam ostrze zniszczonego króla

a później anioła stróża.całkiem ważne jest wiedzieć jakiego mamy przeciwnika np. na kogos kto harras robi lepiej ostrze dorana ale na kogoś kto nie ma nic do harrasu można zacząć z długim mieczem.

Mam nadzieje że pomogłem

Opublikowano

Ja go robie tak:

1. Infinity

2. Widmowy tancerz

3. Krwiopijec

4. Krwiopijec

5. Krwiopijec

6. Jakieś: resisty, hp kto jak woli.

Uważam że jest zajebisty, Mialem już nim 2 pena kille i uważam że jest świetnym champem

Opublikowano

Yasuo jest dobrym championem,ale wg. mnie nic szczególnego nie zrobi bez feed'a,do tego nie wiem dlaczego ale grając w wyższych dywizjach jest postacią jak każde inne(dobry feed=carrowanie),lecz w niższych dywizjach po prostu sobie ładnie radzi z tego powodu że gracze nie myślą aby wziąść tank'a,tylko biorą papierowe postacie które Yasuo ma na kilka hit'ów .

Opublikowano

Postać jest fajna, jeśli nafeeduje się w early to w late jest bardzo dobry. Bardzo łatwo się nim farmi. Zwykle buduję go tak (midlane):

1. Statikk Shiv

2. BotRK

3. Infinity Edge

4. Last Whisper

5. Coś defensywnego typu GA, Randuin

6. Buty Mercury albo Berserkery

Wiadomo, że jeśli w przeciwnej drużynie jest dużo tanków, należy złożyc LW przed IE.

Opublikowano

Wedlug mnie na soloq jest taki sobie niby mozna cos tam ogarnac ale najlepszy jest na rankedach teamowych gdzie mozna dogadac sie z supportem zeby ten wzial jakiegos supporta z podrzuceniem najlepiej Janne.

A jezeli chodzi o soloq to mid przeciwko postaciami ze skillshotami jest w 70/80% wygrany na topie tez calkiem niezle sobie radzi z tego co zauwazylem gdy nim gralem najlataiwj mi sie gralo przeciwko riven a najtrudniej przeciwko singedowi.

Zanim poleca hejty ze najlatawiej z riven to chyba w brazie albo silverze to powiem wam ze akurat nie bo high gold.

Opublikowano

Wyrzej padły słowa ze jest papierowy trundy dobry a moim zdaniem jest pro może i jego ult jest wkurzający bo w 17min gry tylko raz go użyłem ale uniego to chyba najłatwiej wykierować mida napoczatku każdy wie ze fizz to jeden z lepszych miderów (dla niektórych najlepszy) a ja go yasuem jechałem. Jak sie gra przeciwko niema adc to można sie wkurwic bo on swoim w kontruje adc yasuo moze jest trudny ale to wkońcu postać w której kiluje sie be ulta nie jak np u katariny że bez ulta gówno można naprawde sie opłaca go kupowac to moje zdanie.

Ps do yasuo można dawac taki sam build jak do mastera ja daje:

-kose

-Butki speed atak

-krwiopijec

-krwiopijec

-krwiopijec

-Hydra

-Nim sie ide na mida ale jakby w teamie była nami/janna to ić na bota bo to idealne supp do yasuo

Opublikowano

Na początku byłem do niego źle nastawiony. Po zagraniu na rotacji, stwierdzam, że jest on dobry, ale.

No właśnie, ale. Jakie? Trzeba mieć refleks by dobrze postawić tarcze, jest dobry na range champy (basic attack nie dolatuje), potrzebuje zgranego teamu i picków. Do tego trzeba nauczyć się wykorzystywać E na 100%. Early ma słabe, mid średnie a w late robi duży dmg przy czym nie pada za szybko. Z Q można harrasować, z E można denerwować enemy (0.5 cd i można latać po minionach), obronić się przed skill shotami (boski na adc z global ultem), wiedzieć kiedy stackować Q a kiedy nie.

Opublikowano

Ja go kupiłem wraz ze skinem na ślepo, ale to był dobry strzał. Fakt, jest papierowaty ale bardzo mocny. Podoba mi się jego mechanika i system escape. Dobry na lini by był z Malphitem, Alistarem, Janną itp. Według mnie champion OP

Typie gratuluje Ci, za rozjebanie mnie dostajesz ziemniaka

Ziemniaki-1.jpg

@top useless, q strasznie cienkie, top za papierowy, na mida za mały range.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...